8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kamu Emekçileri Forumu - 08.07.2013


Kamu Emekçileri Forumu 08.07.2013 Yürütme Toplantısı Notları
8 Yürütme üyesinin katılımıyla yapılan toplantıda görev paylaşımı yapıldı ve geçen forumda yapılan öneriler üzerinden bir dahaki forumumuzun gündemini oluşturabilecek öneriler değerlendirildi.
Sanal dünyada yapılacak duyuru vb. işler için Hayrullah ve Duygu Nesli; forum yeriyle ilgili işler için Yağmur ve Bülent; mali konular için Esin ve Yusuf; forumlar arası koordinasyon için Ömer ve Mert; basınla ilişkiler için Cenk; forumda tutulacak notlar ile eylem ve etkinliklerin kayıt altına alınması için Ekin, Mert ve Hayrullah; direniş şehit, gazi ve tutsaklarının durumunun takibi için Ekin ve Esin arkadaşlar görev aldılar.
Yürütmenin hala herkese açık olduğu ve yürütmede görev almak isteyen arkadaşlarımız varsa toplantılara katılabileceği vurgulandı.
Moderasyon için kendisi de kabul ederse tekrar Görkem arkadaşı önermek, başka gönüllüler çıkarsa tekrar forumda değerlendirmek yaklaşım olarak benimsendi.
Forumlar arası koordinasyon için mesafe alınmış ve olgunlaşmış bir ortam varsa ona dâhil olmak yoksa da işler bir koordinasyon kurulabilmesi için adım atmak hedefi kondu.
Geçtiğimiz forumda konuşulup karara bağlanması ve adım atılması gereken dolayısıyla bu forumun da gündemini oluşturabilecek konular şu şekilde sıralandı:
a.       İşyerlerine forumları yaymak
b.      “Kendimizi ihbar ediyoruz: Biz de bu suçu işledik” kampanyası
c.       Eylem günleri şubeleri açık tutulmasının sağlanması
d.      Haber-Sen şube yöneticisi direniş tutsağı Can Deliduman ve onun ev aramasında suç unsuru olabileceği şüphesiyle yazdığı kitaba el konulan İletişim Fakültesi’nden Funda Başaran için eylem
e.      Diğer forumlarda sendikalar üzerine atölyeler düzenlenmesi
f.        KESK’ heyet gönderme tartışması
Bunların dışında yürütme toplantısında gündem olarak önerilebilecek birkaç başlık çıktı:
g.       Çocuklu katılımcılar için forum alanı civarında kreş oluşturulması
h.      Yaralı, tutsak ve şehitlerle ilgili yürütme dışında da bir çalışma grubu kurulması