8 Temmuz 2013 Pazartesi

Batıkent Forumu - 08.07.2013


Forum notlarını henüz düzenlemedim, ama hızlı bilgilendirme amacıyla kısa bir yazı yazacağım.

* Forum 21:30 sularında Ethem Sarısülük Parkı'nda toplandı. Duyuruda geç kalındığı için ve Batıkent'teki yürüyüş alışkanlıkları (iki aracın meydan ve metroda beklemesi, hep beraber forum alanına yürünmesi gibi) sebebiyle foruma katılım 100-150 kişiyle sınırlı kaldı.

* Forumun neredeyse yarısı özetle "biz neden buradayız"ı konuşmak için kullanıldı. dayanışmadan kolaylaştırıcı arkadaşlar konuyu mümkün olduğu kadar, bundan sonrasında ne yapacağız, konusu içinde tutmaya çalıştılar. 

* 7 Temmuz'da Vedat Dalokay'da yapılan etkinlikte her mahalle için iletişim listeleri oluşturuldu. Arzu edenler bu iletişim listelerine bulundukları siteyi, telefonlarını, mail adreslerini yazdılar. Bunlar Batıkent Dayanışma'da bulunmaktadır.

* Batıkent Dayanışma Platformu, Batıkent'teki sürecin Halk Meclisleri'ne evrilmesi gerektiğini düşünmektedir. Eylem planlarının, kararların bu Halk Meclisleri'nde, bizzat halk tarafından alınması gerektiği görüşündeler.

* Platform ellerindeki iletişim bilgilerini ve internet üzerinden duyuruları kullanarak her mahallede bir parkta, mahalle halkından kişilerin toplanmasını sağlayacak. Bu park toplantılarında kurulacak Halk meclislerinin faaliyete geçmesi için kolaylaştırıcı rolünü üstlenecek. Halk meclislerinden seçilecek temsilciler birlikte Batıkent'teki direniş sürecini yönlendirecek.

* Haftada bir gün, Ethem Sarısülük Parkı'nda genel bir halk buluşması düzenlenecek. Parkın sosyal etkinlikler için kullanılması planlanıyor. (dinletiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları vs.)

* Foruma katılanların büyük çoğunluğu yürüyüşlerin devam ettirilmesini istedi.

Forum notları düzenlenerek yayınlanacaktır. Aşağıdaki linklerden forumun ses kaydına ulaşabilirsiniz.