30 Temmuz 2013 Salı

Forumlar Arası Koordinasyon Toplantısı - 30.07.2013


Yer: Yapı Sanat Evi
Tarih ve saat: 30.07.2013 / 18.30
Kişi sayısı:
Anahtar kelimeler: Forumlar Toplantısı, Koordinasyon, tutsaklarla dayanışma, kafes eylemi, AOÇ
Duyurular:
·         Duyuru1
·         Duyuru2

GÜNDEM:
·         Tutsaklarla Dayanışma
·         AOÇ
·         Ortak Forum


KONULAR/FİKİRLER:
-Tutsaklarla dayanışma başlığı altında ilk olarak daha önceki toplantıda Kamu Emekçileri Forumu tarafından önerilen ve  bir önceki toplantıda ortak yapılması kararlaştırılan 1 Ağustos Perşembe günü, Yüksel Caddesi İnsan Halkarı Heykeli önünde gerçekleştirilecek Kafes Eylemi konuşuldu. Sosyal medyada dolaşacak olan kafes eylemine çağrı yapan afişin altına yazılacak çağrıcı forum adları konusunda toplantıya katılan ve isimlerinin yazılmasına onay veren forum adlarının yazılması kararlaştırıldı. Yine kafes eylemi çerçevesinde konuşulan ve KEF'ten Veli Saçılık arkadaşımızın yazmış olduğu kafes eylemi bildirisinde yer alan KCK operasyonları vurgusu rahatsızlık yaratabileceği gerekçesiyle uygun görülmeyip, tüm muhalif odakları içine alan daha genel bir ifadenin daha uygun olacağı önerisi geldi.

- Tutsaklarla dayanışma başlığı altında ikinci olarak, 4 Ağustos Pazar günü saat: 18.00 de yapılması planlanan Sincan Cezaevi önündeki eylem konuşuldu. Sincan'a gidecek olan ve en az 4 noktadan (Mamak, Kızılay, Dikmen ve Batıkent-Eryaman) kaldırılması planlanan otobüslerle ilgili öncelikli olarak sendikayla temasa geçilip şubelerden mali destek talep edilmesi ve Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi ile irtibata geçilerek otobüs ayarlanması kararlaştırıldı ve Kamu Emekçileri Forumunun  foruma katılan şubelerle irtibata geçmesi önerildi. Sincan'da yapılacak eylemin içeriği ile ilgili olarak da uçurtma ve üzerinde tutsakların isimleri olan balonlar (örneğin Can Deliduman'a Özgürlük) uçurulmasına karar verildi. 

-Zaman yetmediği için AOÇ ile ilgili yapılabilecekler ve genel forum önerisi bir sonraki toplantıya bırakıldı. Ayrıca AOÇ ile çalışmalar için forumlardaki gönüllülerden oluşacak bir ekip kurulması,  bunun için forum katılımcılarına çağrı yapılması, üniversitelere özel güvenlik yerine getirilen polis uygulamasının ve polis şiddetinin her forumda konuşulması gerekirse bu konuyla ilgili ortak forum yapılması, forumların kendi içinde neler konuştuğunun ortak toplantıda konuşularak ortak eğilimlerin belirlenmesi, her forumun kendi yerelindeki sorunları belirleyip bunlarla ilgili koordinasyon toplantısına bilgi vermesi gibi yeni öneriler sunuldu. Gezi gibi bir direniş odağı yaratılmasının her mahalleyi etkileyeceği ifade edildi.  Bir sonraki forumlar arası koordinasyon toplantı tarihi 6 Ağustos saat 18:30 olarak belirlendi.



SONRAKİ TOPLANTI:
Tarih ve saat: 06.08.2013 Salı
Yer:  Yapı Sanat Evi

Önerilen Gündem:
¡  Üniversitelere polis yerleştirilmesi
¡  AOÇ, Şentepe, ODTÜ Ormanı