30 Temmuz 2013 Salı

Duyuru - PARKLAR BİZİM ANKARA DESTEK İSTİYOR!


Bir araya gelişimizden bugüne Parklar Bizim Ankara (PBA) gönüllüleri olarak birçok çalışmaya imza attık. Acil ihtiyaç olarak gördüğümüz Etkinlik Takvimi paylaşımına ve eylem duyurularına ağırlık verdik, gücümüz yettiğince ortaya çıkan küçük ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Bize duyduğunuz güven için, paylaştığınız etkinlik-eylem duyuruları ve forum tutanakları için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Şimdi asıl başlangıç noktamız olan, forum tutanaklarının katılamayanlar için özetlenmesi ve bu tutanaklarının analizi ile elde edilecek bilimsel verilerle kesişim birleşimlerinin tespiti işine ağırlık vermemiz gerektiği inancındayız. Bu işi ancak daha organize, daha iyi bir iş akışıyla yapmak mümkün görünüyor.
Ankara’da düzenlenen 30 civarı forumun 21’inden gönüllülerimiz var ama sayıca eksikliğimiz ve gündelik kişisel yoğunluğumuz sebebiyle forumlardan düzenli tutanak gönderimi almakta ve kalan forumlara ulaşmakta zorluk çekiyoruz.

İstanbul’dan direnişe gönül vermiş bir analiz şirketi ile dirsek temasındayız ve “Biz”i tanımlamak için profesyonel analiz desteği almayı planlıyoruz. Ortak yön ve isteklerimizin bilimsel olarak belirlenmesinin acil bir sorun olduğunu, direnişe büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz ve ancak şu anki durumda tutanaklarını alamadığımız forumlardaki görüşleri es geçme tehlikesi altındayız. Bu tehlikeyi yenebilmek için ise sizlerin desteklerine ihtiyaç duymaktayız.

Bu sebeple her forum için gönüllülük ilkesiyle çalışacak, sabit ve en az 2-3 kişilik bir grubun ilgili forumlara katılarak ister “PBA gönüllüleri” kimliğiyle, isterse şahsi inisiyatifi ve tüm bireyselliğiyle PBA tutanak formatındaki forum notlarını PBA’ya iletmesini rica ediyoruz. Halihazırdaki PBA gönüllülerinin, raporlama konusuna ağırlık vermelerini, kendileri sorumluluk almakta zorlanıyorlarsa forumlarında gönüllü arayışımızın duyurusunu yapmalarını ve bizi bize tanımlamak için sorumluluk alabilecek gönüllülerin iletişim bilgilerini parklarbizimankara@gmail.com adresine bırakmalarını rica ediyoruz.

Son olarak bizlerin, yani tüm forum katılımcılarının, ortak isteklerini tarafsız bulabilmek için diyoruz ki “1 kişi-2kişi-3kişi-4kişi her forumdan bizi görelim!” J