19 Temmuz 2013 Cuma

Çayyolu Cumhuriyet Parkı Forumu - 19.07.2013


19.07.2013 tarihli forumda konuşulanlar ve kararlar şöyledir:

1-Daha önceden konuşulan TC'siz bankaya yönelik eylem konusunda e-posta/şikayet bombardımanı yapılması, banka tarafından TC yazılmadığı takdirde ileri bir tarihte (eylül) çıkartmalarla eylem yapılması kararlaştırıldı.

2-Forumu halk meclisine dönüştürme konusu ele alındı. Halk meclisinin belli ilkeler etrafından doğrudan demokrasi aracı olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Halk meclisinin temel ilkeleri olarak "bağımsızlık, özgürlük, adalet" üçlüsü gündeme geldi.

3-Yerel seçimlere yönelik olarak güçbirliği oluşturmaya yönelik tabandan tavana her alanda çaba sarf edilmesi gerektiği belirtildi.

4- 5 Ağustos'ta Silivri'ye gidilmesi konusunda forumun örgütleyici bir rol üstlenmesi kararı alındı. Bu doğrultuda katılımcı ve örgütleyici listeleri oluşturulacak. 


5- Seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil'in karşılanması konuşuldu. Bu konuda Eryaman forumunun karşılama kararı ve diğer forumların da katılma isteği olduğu dile getirildi.

6- Pazar günü Türkkonut halk meclisine katılma kararı alındı. (Bildirici önü, 21.30)

7- Ankara'daki diğer forumlarla, Ankara'daki direnişi simgeleyen ortak bir görselin de bulunduğu flama tasarlanması konuşuldu.

8-Forum duyurularını daha iyi yapabilmek amacıyla çıkartma(sticker) hazırlanması kararlaştırıldı.

9-Her forum öncesi 15-20 dk. Atatürk'ün sesinden Nutuk dinletilmesi kararlaştırıldı.