6 Temmuz 2013 Cumartesi

Atatürk Orman Çiftliği Forumu - 06.07.2013


A.Ü. PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ'nden PROF. DR. YALÇIN MEMLÜK, “Çiftlik, Atatürk’ün şehircilik ve yeşil devriminin içerisinde geliştirilen büyük bir sembol ve projedir. Bu devrimsel sürecin üç unsuru vardır. Birincisi gençlik parkları, ikincisi kültür parkları ve üçüncüsü çiftliklerdir.” dedi. Çiftliğin kurulmasındaki tarihsel amaçlara değinerek "bozkırda bir orman oluşturulması" amacını vurgulayan Memlük, Çiftliğin, tarımın çağdaş bir şekilde devam ettirilmesi ve tarıma dayalı sanayiyi tesis etmek amacını da taşıdığına işaret etmiştir.
Memlük, konuşmasını “Eğer bir devrim yapılıyorsa, bu devrimin bir de karşı devrimcileri vardır. Çiftlik konusunda da bu böyledir, buranın talanı, yakılıp yıkılması bir karşı devrimdir!” diyerek bitirdi.
Gelen sorular üzerine Yalçın Hoca, Atatürk Orman Çiftliği'nin gerçek dönümünün 200.000 olduğunu ancak talandan sonra elimizde kalan alanın 30.000 olduğunu söyledi. "AOÇ direnişi için neler yapmalıyız?" sorusuna ise hocamızdan "Örgütlenmeliyiz" cevabı geldi.

KAYA ÇETECİOĞLU – EMEKLİ: "Atatürk Orman Çiftliği bir cumhuriyet simgesidir. İktidarın amacı cumhuriyeti ortadan kaldırmaktadır.
Ben de bu uğurda görev almaya hazırım."

YURTTAŞ – ÖĞRETMEN: "Çocukluğumun çiftliği kalmadı artık. O eski çiftlik sütü, yoğurdu, şarabı kalmadı artık. Ama artık TGB var. Türk Gençliği var."

ZUHAL TECİROĞLU - ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ALTINDAĞ ŞUBE BAŞKANI: "Şube olarak Atatürk ile ilgili olan her şeyde görev almaya hazırız."

LİSE ÖĞRENCİSİ MUHAMMED: "Geleceğim için endişeliyim ve özgürlüğüm için mücadele ediyorum. Büyüklerimizden aldığımız bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz. Sessiz kalmamalıyız, sessiz kalırsak tüm haklarımız yeniliyor. Mursi yıkıldı, Tayyip de yıkılacak!"

YURTTAŞ - KEÇİÖREN- İNCİRLİ- AKTEPE HALK MECLİSİNDEN: "Mahallelerimizde yürütme kurulları oluşturduk. Kendi halk meclisimizde yürütme kurulu olarak 12 kişiyiz ve bildiri hazırladık. Bildirimizde “ AOÇ’un TALANINA HAYIR!” sloganını haykırdık."

İNŞAAT MÜHENDİSİ ANIL POYRAZ, ÇAYYOLU FORUMU'NDAN :"Bu bir şehirleşme meselesidir. Sistemin dayatmasıyla AOÇ tecavüze uğramıştır. Bir inşaat mühendisi olarak sistem bana büyük projeler yapmamı ve oralardan kazandığım parayla yüzlerce metrekarelik dairelerde oturmamı dayatıyor. Ben bunu reddediyorum!"

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BİR YURTTAŞ : "Gezi, Gezi’de kazanıldı; AOÇ, AOÇ’de kazanılır."

MEHMET KUTLU – DİKMEN FORUMU :"AOÇ bizimdir. Bu kadar, AOÇ bizimdir!"

LİSE ÖĞRENCİSİ EZGİ KAYA: "Bu, özgürlük talebi olan bir direniştir. Ben Recep Tayyip’in diktasına küçüklüğümden beri maruz kalan bir gencim. Ve bu adam yıkılana kadar barikatlardan çekilmeyeceğiz."

YURTTAŞ:"Ağaç, bir insan kadar değerli.Madımak, Başbağlar katliamları kadar mühimdir buradaki ağaç katliamları. Ağacı ve tüm özgürlükleri korumalıyız."

ANKARA KOLEKSİYONCULAR DERNEĞİ BAŞKANI KORKUT ERKAN ise bu hafta önerileri ile aramıza katıldı. Erkan, "Atatürk’ün vasiyetini sonuna kadar korumak ve değerlendirmek için bu önerileri sizlere sunuyorum" diyerek şu önerileri dile getirdi:
• Ankara’da iki ayrı noktada merkezde toplanma şartıyla Atatürk Orman Çiftliği konusunda etkinlikler düzenlenmeli,
• Örgütler arasında güçbirliği yapılmalı,
• Atatürk Orman Çiftliği’ni anlatmak için dergiler çıkarılmalı, kitaplar yazılmalı, konferanslar yapılmalı, radyo, TV ve gazeteler kullanılmalı, imza kampanyaları yapılmalı, web sitesi kurulmalı, sosyal ağlarda (Facebook, Twitter) gruplar kurulmalıdır bu grubun adı ‘AOÇ’yi Sevenler’ olabilir.
• Atatürk Orman Çiftliği’nin sınırları dahilinde bulunduğu belediye ve ilçelerdeki halkı uyandırmalıyız.

ÖNERİLER
1) Yürütme kurulu oluşturulmalı.
2) 1. Atatürk Orman Çiftliği Festivali yapılmalı.
3) AOÇ’de nöbet tutalım. Gezi’yi nasıl kazandıysak burayı da öyle kazanalım.
4) Çiftliği büyütelim, AKP çiftlikten yıkılır.
5) Gökalp Çiftçioğlu, “ Atatürk Orman Çiftliği Halk Meclisi’nde her konu, her gündem konuşulmalıdır.”