12 Temmuz 2013 Cuma

100. Yıl İzci Parkı Forumu - 12.07.2013


12 Temmuz Cuma Koordinasyon Toplantısı ve Forum Notları

Koordinasyon Toplantısı

1- Uçurtma şenliği ile ilgili detaylar konuşuldu ve hafta sonu yapılacak olan işler için görev paylaşımı yapıldı.

2- Forum notlarının daha düzenli tutulmasına karar verildi. Bunun için daha fazla insanın görev alması gerekiyor. Bu konuda duyarlı olunması gerekir.

3- Koordinasyon Kurulunun içinde yer alan alan 6 alt ekibin daha işlevsel hale gelmesi gerektiği konuşuldu.

4- Önümüzdeki hafta (20 temmuz cumartesi) yapmayı planladığımız 100.Yıl Halk Şenliği üzerine konuştuk. Onunla ilgili notlarsa şöyle:



- Konser için Oğuz Boran ve Eylem gelebileceğini belirtmiş.- Bunun dışında birkaç sanatçı ve grupla görüşmeye çalışan aradaşlarımız netleştirince bizlere bilgi verecekler.

- “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” çalışmasından bir çocuk korosunun şenliğimize katılma ihtimali var.

- Tiyatro etkinlikleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor ve şenlik için en azından kısa bir oyun çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.

- Şiir dinletisi yapmayı düşünüyoruz.

- Ayrıca şenliğimizin sunculuğunu Mehmet Özer’in yapacağı kesinleşmiş durumda.

- Ses sistemi için Çankaya Belediyesi ile görüşülüyor.

- Yer olarak ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’ndeki Çim amfi düşünülüyor, ancak bununla ilgili biraz pürüz yaşadık. Girişimlerimiz devam ediyor. Ancak yer için başka bir şey düşünmemiz de gerekebilir.

5- Yürüyüşlerde atılan sloganların herhangi bir siyasetin güdümünde olmaması gerektiği konuşuldu, ve böyle olduğu durumlardan duyulan rahatsızlık dile getirildi. 

Forum Notları 
O günkü forumun gündemi, geride bıraktığımız haftanın değerlendirmesi, önümüzdeki haftanın programının belirlenmesi ve halk şenliğine dair önerilerin sunulması idi. 

- Gezi direnşi boyunca tutuklanan yaklaşık 100 kadar arkadaşımız için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bu konu ile ilgili neler yapabileceğimizi forumda konuştuk fakat öncesinde de bir arkadaşımız bununla ilgili bilglendirme yapmıştı. Bunu burada yine paylaşalım:

Neler yapabiliriz?

-Mektup yazabiliriz. İadeli taahhütlü göndermek lazım. Çünkü hapishane yönetimi keyfi olarak mektupları vermeyebiliyor. Taahhütlü yollandığında çok sıkıntı yaratamıyorlar. Eğer vermezlerse suç duyurusunda bulunulabiliyor. AİHM'e kadar yolu var...

-Kitap yardımı. Hapishane kütüphanesinden kitap alınıp okunabiliyor. Genelde roman, fakat o da tutsaklara yetmiyor. Yapacağımız kitap yardımlarını istekleri doğrultusunda yapabiliriz önümüzdeki günlerde...

-Dergi yardımı. Günlük gazete alabiliyorlar fakat diğer süreli yayınları oradan alamıyorlar. Kitap gibi dışarıdan gönderilebiliyor.---Karikatür dergileri. Penguen, Uykusuz, Ot... Eğer arşivlemiyorsanız haftalık aldıklarınızı da gönderebilirsiniz. ---Atlas, National Geographic gibi dergiler. Daha çok mektup, kart yapımında fotoğrafları işe yarıyor. Tarihi pek önemli değil. ---Aklınıza gelen her türlü dergi işte...

-Para yardımı. İçerideki harcamaları için ama daha çok avukat giderleri için para sıkıntısı oluyor.

ODTÜ'de hafta içi 12.00-14.00 arası kütüphane önünde masa açacağız. Yüzyıl'da da takas pazarında ve forumlarda bu masayı açabiliriz. Kitap, dergi, para vs... burada toplayabilir, topladıklarımızı tutsak aileleri ve görüşçüleri aracılığı ile iletebiliriz.

- 100.Yıl’da yaptığımız çalışmalarla ilgili bir anket yapılması kararlaştırıldı. Bunun amacı ise forumlara katılanların nasıl bir değerlendirme yaptığını öğrenmek, katılamayanların neden katılmadığını anlayabilmek.

- Yürüyüşlerin önemi bir kez daha vurgulandı. Daha fazla yürüyüş yapalım şeklinde bir öneri geldi. Ancak bunun daha önce tartışıldığı ve karara bağlandığı, dolayısıyla haftalık programımızı bozmamamız gerektiği belirtildi.

- Sohbet ortamlarının daha çok yapılması gerektiği, bu gibi ortamların çok daha yakınlaştırıcı olduğu belirtildi.

- Tavla turnuvası yapılması şeklinde bir öneri yapıldı. Bunun halk şenliğinde yapılabileceği konuşuldu.

- Sema Yayla'nın “Direnişin Lavisi” adlı resim sergisinin Pazartesi günü sergilenebileceği önerisi geldi.. Ayrıca “Karagöz Gezi Parkında” adlı gölge oyununun hafta içi bir gün Yüzyıl forumuna gelebileceği belirtildi.

- Yakın zamanda Aydın’da bir trans bireyin öldürüldüğü belirtildi. Trans ölümlerinin çok fazla gündemde olduğu bu günlerde '' Benim çocuğum'' adlı filmin Pazartesi günkü film etkinliğinde gösterilebilceği belirtildi.

- Haftalık programlarımızı herkesin görebileceği yerlere asmamız gerektiği belirtildi.

- Şenlik günü büyük bir bez alıp gün boyunca bu bezin üzerine bir şeyler yazmak, bezi boyamak kısacası bir direniş hatırası yaratmak gibi bir öneri geldi ve fazlasıyla kabul gördü.

- Hafta içi bir günümüzü şenlik için pankart vs. gibi hazırlıkları hep beraber yapmaya ayırabileceğimiz belirtildi.

- Tüketici Hakları ile ilgili bir forum yapılabileceği şeklinde bir öneri geldi.

- Film etkinliği için RED filmi önerildi.Forumun ardından da müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. ( Gerçekten de çok keyifliydi:))