29 Haziran 2013 Cumartesi

Atatürk Orman Çiftliği Forumu - 29.06.2013

Av. Ceyhan Mumcu, Siyasetçi ve Eski Ankara Belediye Başkan yardımcılarından, forumda kendisinin görev yaptığı dönemlerde bir talan olmadığını fakat, geçmişte yapılanların hesabının sorulamaması sebebiyle kendisini ve Ankaralı hemşehrilerini eleştirdiğini söyledi.

Ankara Koleksiyoncular Derneği Başkanı Korkut Erkan:
''AOÇ Cumhuriyetin özellikle gıda üretim faaliyetinin en önemli merkeziydi.Ayrıca AOÇ gericiler, işbirlikçilerin baş düşmanıydı. Onun için şimdi AKP iktidarı AOÇ’yi talan etmek istiyor.'' dedi...

Arkeolog Lale ÇUKURKAVAKLI ise forumdakilere şöyle seslendi: ''AOÇ, tarihi sit alanıdır. Burayı birinci derece sit alanı olarak belirleyen biz arkeologlarız. AOÇ'yi kafalarına göre kullanmaları yasa dışıdır.'' dedi.
Osman Yılmaz ise; Haziran ayaklanması İktidarı yıkmak içindir,Örgütlü olmalıyız dedi.Ayrıca halk meclislerinin önemine dikkat çekti
Utku REYHAN ise önerileri ile mücadeleyi daha ileri taşımanın gerekliliğini vurguladı..:
''Örgütlenme ve örgütte alınan kararların uygulanması çok önemlidir. Sosyal medyada (Facebook ve Twitter) “AOÇ Halk Meclisi” grupları kurulmalıdır. AOÇ’un geri kazanılmasını vadetmeyen hiçbir partiye oy verilmemelidir.
Halk bugün, kendi meclisini kendisi kurmuştur.''

Müzik Eğitimcileri Derneği Başkanı Refik SAYDAM ise şu sözlerle AOÇ forumundaki yurttaşlara seslendi;
Bağımsızlaşma, çağdaşlaşma, özgürleşme istemiyle cumhuriyetin altında birleşerek harekete başladık. Mafya – Gladyo – Tarikat rejimini yok etmek asıl olandır. Cumhuriyet güçleri birleşmeli, ulusal hükümet kurulmalıdır.


Duyurular

Herkesin kendi mahallesindeki forumlara özel ilgiyle katılıp fikirlerini beyan etmesi.

AOÇ Halk Meclisi’nin kurulması için oylama; onaylandı. 

AOÇ Satılamaz imza kampanyasına imza atılması.